Jaaaa!

Haha jag har lärt mig att länka, hihi. Men hallå!! tänker väl ni, men nej säger jag, har inte kunnat länka tidigare! Tack Elzie!!

Är med och tävlar om fin fina saker hos:

morsefarm.blogspot.com/



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer




Så fint

Är med och tävlar om en jättefin anslagstavla på .....Inredningsgalen.blogspot.com....Och nej, jag vet inte än hur man länkar! nån som kan tala om hur man gör?

Kram och godnatt!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Krypandes...

Ja jag känner att suget är på väg tillbaka (bloggskrivandet alltså), hoppas bara att det håller i sig ; ). Idag blev det torskpytt, hade ingen lax hemma ; ) väldigt gott. Synd bara att kameran håller på att balla ur...bilderna blir så suddiga =(




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Segt!

Ja nu går det segt här på bloggen...har inte alls haft nån lust att skriva. Men en liten uppdatering går väl att sno ihop!

Var till Tess & Tommy i lördags och kolla på deras nya hus, så fint! Jag vill också ha ett stort hus!! Mitt drömhus finns faktiskt här i Hamra...stooort vitt stenhus är det...med spröjsade fönster och allt därtill.

På torsdag åker vi till Mora för att gå på bio med Emelie och Matilda, Elisa får stanna hemma med barnvakt för det dröjer nog innan hon kan sitta still i 1 ½ timme på en bio ; )

Min kära mor fyller 60 år ( hipp hipp hurra!) på söndag men kalaset kommer att vara på lördag, massa släktingar och god mat kommer att finnas. Emelie kommer dock inte att följa med eftersom Matilda kommer att ha sitt 10års kalas samma dag och tid...och som hon själv sa- Jag har faktiskt blivit bjuden till Matilda och jag har LOVAT henne att komma!

Annars står det ganska still här hemma...inge renovering på ca två veckor, vilket har varit ganska så könt! ; )

hej så länge!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Lördag...

Gårdagens planer gick ganska så mycket i stöpet! Kunde inte somna förrän 02.30 och klev upp 06.30 för att vara barnvakt åt Einar och Elsa. Gjorde ett försök med att göra en ny låda men efter ca 2 timmars slit med en rostig såg (orkade inte gå och hämta den nya) och blod, svett och tårar så insåg jag till min stora besvikelse att jag helt hade mätt fel, totalt hjärnsläpp!! Ja ja det var iaf ganska irriterande. Slängde ut allt på bron i ren frustration. Har stått nu och malt 10 kg köttfärs, pust! Och har ca 10 kg till att mala imorgon, pust igen! men jag ska väl inte klaga, för vad kostar inte 20 kg ren köttfärs på affären? Och vi har faktiskt fått all detta kött gratis!

Till dagens suck, pust, frust, stön och stånk så kan jag ju tillägga att Elisa och Elsa sprutade ut en halv tub helosansalva, en halv flaska solkräm och ritade med grön tuschpenna i min säng, grrr.

Men jag har hunnit med att måla på källardörren = )



Hoppas Er dag har varit bättre än min...


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer




Med tungan rätt i mun...

Skrev detta på skafferidörren nu i kväll, var lite nervös och skakis eftersom man direkt inte kunde göra så stora misstag...då är det kört liksom! Men det blev ju ganska så bra, fick till och med beröm av Mattias ; ) Imorgon är det källardörren som får en "källare-skrift".





Morgondagens uppgifter:

* Måla Emelies säng
* göra fler lådor
* måla väggord
* städa datahörnan ( Mattias)

Eller ja, vi får se hur mycket jag hinner...Vad tycker ni, ska jag måla lådorna med lika stjärnor som den förra eller ska de ha t.ex. prickar, ränder eller nåt annat? Kom gärna med förslag...

Kram på er!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer




Ok...

Ok, jag erkänner...den blev kanske inte lika bra som lådorna jag visade för några inlägg sedan, MEN jag har iaf gjort en. Och jag vet att jag klagade på att de andra lådorna var så små att man knappt fick plats med nåt däri men...i denna låda kan jag nog knöla ner bägge barnen i om det skulle vara så...det var ju inte meningen att den skulle bli såå stoor, hihi. men det bjuder jag på. Ska göra två till tror jag men kanske liite mindre. Och ursäkta för min sandiga hallmatta, men jag hade ingen lust att dammsuga den för tredje gången idag.

Och JA, det tog lång tid att måla stjärnorna för hand



Och nej, jag har ingen aning varför färgen på bild nr 2 blev så konstig. Min kamera har ett eget liv.




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer




Igår...

Vaknade kl 6.30 av väckarklockan och kände att det absolut inte var roligt att kliva upp...hörde Emelie låg och hostade lite på sitt rum så jag viskade och sa att hon fick vara hemma från skolan eftersom hon lät lite förkyld.....hehe...sovmorgon!!

Senare mitt på dagen ringde Mattias från jobbet och sa att vi skulle åka till Mora idag och äntligen hälsa på Linda & Ronald och lille Wille, sagt och gjort, och han var såååå sööööt. Tyvärr så var barnen lite olydig så det kändes som att man inte riktigt fick tid att prata med dem...utan man bara tjatade på barnen istället. Men men, de skulle tydligen komma till Hamra i helgen så då kan man nog slinka dit en snabbis =) Vi åt på donken innan vi åkte hem, och där finns ju en rutchkana som inget barn vill åka ifrån....suck! Jag fick bära Elisa skrikandes från rutchkanan!! Hjälp! Det var nog första gången jag har fått släpa nåt av våra barn skrikandes från något men det kändes som att det var första och sista gången....hjärtskärande skrik. Men det gick över ganska snabbt.

Väl hemma blev det pepparkakssockerkakebakning, alltså sockerkaka med pepparkakssmak, gott. hade ett barn på varsin sida om mig när jag bakade...halvliggandes ner i smeten! - Mamma får jag slicka?- Ja vill du inte vänta då till smeten är klar, eller vill du slicka de tre äggen som ligger i skålen nu? det kom ingen kommentar till det, hihi
jag börjar redan få julkänsla faktiskt, jag hatar hösten så då kan jag ju hoppa fram till vintern och jul likagärna ; ). Efter det blev det storbad med båda barnen i karet samtidigt, skrik, grin, skratt och tårar. åh vad jag älskar mina barn!

Nä nu kurrar magen så det är dags för frukost.

Jo just det! Vill gratta Lillemor och Lillis som väntar ett till litet barn =) så kul!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Inga lådor...

Men muffins blev det ikväll =), har varit barnvakt åt Einar och Elsa så det har varit full rulle här ikväll.
Mattias vill att jag ska tala om att det är väldigt synd om honom ( inte! ), han har cyklat baklänges på Emelies minicykel och ramlade av baklänges och slog i röven så han har ont ända upp i axlarna! Jag menar....då får man väl skylla sig själv, eller hur! ; )



Mindre roligt...lillesyrran berättade ikväll att morfar ligger på sjukhuset i hudik, han har väldigt mycket vätska i kroppen och lågt blodtryck tror jag att det var. När man hör sådana här saker kommer man inte ihåg allt som berättas för samtidigt snurrar det massa tankar och frågor i huvudet, när, var, hur, varför? Men han har åkt in många gånger nu de sista åren ( han är 96 år ) och alltid kommit hem...så kommer det att vara denna gång med.

Ni får ha en bra kväll. kram


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Nya...

Nya leksakslådor ska jag försöka mig på nu ikväll...om jag får ett liiitet handtag av min underbara, bästa snyggaste sambo ( hoppas han läser detta nu då ; )) 
Jag menar...om man inte vill ha jättefula plastbackar från ikea utan lite finare trälådor....ja då får man betala 300 kr för en liiiten låda, och som man dessutom bara får plats med EN docka i!! var ska jag lägga de andra 14 dockorna om jag inte vill bli ruinerad??
Nä så nu ska jag göra egna lådor..så det så! ; )



Bild på de svindyra lådorna



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Nytt och gammalt...

Har ju glömt bort att visa mitt nya vardagsrumsbord...hittade det i en källare på förra jobbet och snodde med mig det hem=)  och som ni ser är det perfekt slitet och gammalt, annars brukar jag få måla grejer och göra en sliten look men det fanns ju redan på detta bord =)






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer




Måste...

Ha dessa ursöta kannor i mitt kommande kök!! Jag har blivit helt såld på dessa från GreenGate...




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Mumma igen!

Ikväll har det blivit kanderade brända mandlar = ), och ni kan ge er på att de blev attans goooda!! =)



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Maränger

Gjorde dessa smarriga monstren sent igår kväll. Emelie ville absolut ha med dessa på sitt kalas som då kommer att gå i ett visst färgtema...gissa villket? Tur att hon är ute i tid =) då det inte är förrän om två mån =)



Det blev förresten inget Mora i helgen, vi åker nästa helg istället.
I fredags bjöd vi fam. Nordh på tacoskväll, och på lördagen blev vi bjuden till dem, jag på sursrömming och Mattias och barnen på porterstek, mums! Igår fixade vi lite ute...röjde undan lite sommargrejer, städade av bron, bar in flera lass ved m.m. det var skönt att kunna vara ute en sväng då det har regnat de sista fem! dagarna här.



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer




mössa nr 2

Idag kom även Emelies beställda mössa, samma baggymodell som Elisas. Så söta =)
Eller jag får inte säga "söt" för emelie...den är snygg! =)

Synd att bilderna blev så suddiga, men men.




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer




Höst!

Ååh va tråkigt väder det är! Det har regnat i två dagar nu, det går ju inte att göra nåt alls ute =(.
Hoppas att det blir lite mer sol snart, det behöver vi!! man är ju fortfarande lite deprimerad över att det var så lite sol i somras + att man blir deppad av att  snart kommer vintern som pågår i ett halvår!! Neeej!

Jag hann iallafall få lite fina bilder på tjejerna i helgen



På lördag åker vi till Mora för att gratta Linda och Ronald till deras lilla bäs! =)
Mmmm vad jag ska snusa, gosa, lukta, pussa och kelas med den lille!

Annars vet jag inte vad som händer i helgen, vi (jag) pratade om att kanske dra en minisurströmmingskiva med några grannar och kompisar! =)

Kram allihopa!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer