Smygpyntat och trillingnötter

Idag har vi haft en riktig slapparsöndag och det gillas :) börjat pyntat lite smått inför advent med stjärnor i fönstren och hyacinter :)  
Och jo jag har väl gjort lite godis med ;) 

Här kommer recept på trillingnötter;
200 g hasselnötter
Ca 250 g mjölkchoklad 

Dekorering: ca 30-40 g vit eller mörk choklad

Rosta nötterna i en panna tills de fått lite färg. Låt svalna och gnugga sedan bort skalet med en kökshandduk.
Lägg nötterna i en bunke och smält 150 g av chokladen i micro. Låt svalna lite och häll sedan över nötterna och blanda runt. Plocka upp nötterna tre och tre och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen en stund.
Smält resten av chokladen och doppa trillingnötterna ännu en gång. Låt stelna igen. Smält den vita eller mörka chokladen och ringla över bitarna. Klart! Förvaras svalt :)





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Kalajs och recept :)

Ska strax slänga mig in i duschen för ikväll är det roligheter på G på Lokatten i Los :D 
Men först receptet på mina Rocky roads, tagit det jag gillar helt enkelt :) tycker inte om leilas orginal med mörk choklad, jordnötter mm

Ca 400-600 g mjölkchoklad
3 nävar minimarsmallows
2-3 nävar saltade cashewnötter 
2-3 nävar dumlekolor 

Smält chokladen över vattenbad. Smält helst inte i micron då det bränns lätt när det är så mycket choklad. Grovhacka nötter och kolor. Blanda med marshmallowsen i en bunke. Häll över den smälta chokladen och blanda ihop. Häll ut geggan i en form med bakplåtspapper och platta ut. Om man vill kan man strö över några marshmallows och lite hackade nötter för utseendet skull :) jag ringlade även lite smält ljus och mörk choklad ovanpå :)






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Lakrits

Ett annat alternativ...lakritskola :)
Lägg bara till lakritsströssel i kolasmeten innan den hälls upp :) 
Har jämfört lakritsströssel från kardemumma (vänster) och ett annat från dollars (höger) och jag varken ser eller känner nån skillnad! Förutom i plånboken då ;) 




 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Mmm smörkola

Gjort supergod smörkola idag. Grundreceptet är leilas men jag ändrade om lite efter min smak. Har fått lite frågor angående julgodis och jag kommer lägga upp lite recept här på bloggen allt eftersom :) 

100 g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 1/2 tsk vaniljsocker  

tips! Ta ett smör du tycker har god smak, ej margarin. Det svarta i min kola är malda bitar av vaniljstång, ej ett måste men det blir såklart godare ;) 

Smält smöret i en vid tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på tills den klarar kulprovet. Rör om då och då. Häll upp den färdiga kolan i en låg vid form klädd med bakplåtspapper. Jag tog en glasslåda :D låt svalna i rumstemperatur och klipp eller skär sedan i bitar. Ät och njut! :)





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Måndag morgon

Och vips så är helgen över! Ska inte klaga då jag har haft fyra dagar ledigt men de går fort haha. Vi har firat både halloween och mammas 65-års dag. Mamma grät (självklart he he) när hon fick presenten, en laptop :D God mat och tårta fick vi så vi rullade ut därifrån ;) 
Igår snodde jag ihop ca 140 saffransbullar i ett nafs! Eller inte då, tror jag slavade i köket runt 5 timmar! Phu! För att få lite syre och energi tillbaka for jag och Emelie ut i skogen för att samla ihop lite enris och pinnar... ja pinnarna ska vi ha till pyssel :D 
Ska ta en paus från kaffekopp och urgod choklad för nu ropar både tvättkorgen, dammsugaren och duschen ;) 










· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Fredag

Så nu är jag ledig i hela fyra dagar, å vad jag ska njuta :D
Fick en liten tankeställare för en vecka sedan då en nära väns pappa gick bort hastigt. livet kan vara väldigt kort, vi borde ta vara på varandra så mycket bättre och inte bry oss om småsaker vi retar upp oss på. Ska försöka bli bättre på att "fånga dagen"...
På lördag fyller min mamma 65 år och det firar vi självklart med buller och bång :D min hårt arbetande mor har också bestämt sig för att gå i pension till våren vilket jag tycker är toppen! :D 
I förrgår var jag och barnen som sagt i Ljusdal och mös lite, tror de blev nöjda :) köpte dessa bilder av Ylva Skarp som jag tokgillar! Har alltid gillat hennes stil :) nu ska två av dessa få sig ett par ramar, kommer bli tjusigt :D





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer