Helgen

Ja i lördags hade vi fullt upp här hemma. Hade egentligen velat åka till Mora och shoppat en ny bikini men det fanns bara torra tråkisar här i hamra på lördagen ;P. Vi (jag) drog igång med en storstädning istället här hemma till resten av familjens stora förtjusning, hehe. Men fint blev det när vi var klar =) Kl två åkte Elisa iväg på kalas så då gick ju allt faktiskt lite lättare. Hon är inne i en urgullig (men krävande) period just nu....-Mammaaaa, vet du!?? Och då berättar hon nåt jättespännande, hihi, el. -mammaaa, titta vad jag kan...och då gör hon oftast några konster eller nån höftrullning som hon lärt sig av syrran =) Sötast!! Men det kan som sagt bli tålamodstest på HÖG nivå ;)

Sen blev det till att koka årets första knäck, gjorde dubbel sats och tur var väl det eftersom vi mumsade nog i oss hälften redan på kvällen , hihi. Gjorde även kanderade, brända mandlar, gottans. Skulle egentligen också ha hunnit med saffranssockerkaka men orkan fanns inte kvar...resten av kvällen spenderades i soffan med knäck, glögg m.m. med familjen.




På söndagen åkte vi till Svegs badhus, igen =P. Halva Hamra var där och badade så det var extra roligt för barnen denna gång =) Efteråt gick vi och kikade lite på julskyltningen, mysigt med julmusik och alla tända ljus. Gick in och köpte ett par nya täckbrallor åt Emelie på sportaffären och Mattias hittade två mössor som han slog till på. Barnen ville ha hamburgare så vi åkte och käkade lite på Sibylla innan vi begav oss hemåt. Kan tillägga att det var tre tjejer som sov hela vägen hem =) Film och mys i soffan även den kvällen.

Idag är det skylttillverkning på HÖG nivå här hemma.

Tjing




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Hua

Har ju glömt berätta att Elisa och jag var till hälsocentralen i Loos i måndags och tog våra sprutor för svinisen, läskigt!! =/ Mattias skulle också ha tagit men fick inte eftersom han började bli förkyld, så han får våndas till nästa måndag, hehe ;)
Elisa har ju tjatat ända sen Emelie tog den för några veckor sedan att hon också ville ha minsann, haha, så nu änligen fick hon ta den. Senare på mån. eftermiddagen frågade hon om hon fick åka och ta en till spruta i den andra armen, tokfia!! =D Men jag berättade att hon skulle faktiskt ta en till om några veckor så då blev hon nöjd =) Och hon var förresten jätteduktig, sa inte ens aj! Dutti tjej! =)

Jag tänker inte ens gå in på varför vi bestämde oss för att ta den...tycker det disskuteras så mycket om den ändå överallt. Tjatigt, tjatigt, tjatigt....






Nä nu kom Emelie med skoltaxin, dax för mellis, det blir nog en fruktsallad idag =)






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Tjuvstart

Ja här hemma har jag faktiskt redan börjat sätta upp adventsljusstakar/stjärnor. Ska jobba nätter nu i veckan på bageriet och då kommer jag inte att ha tid över till sånt här. Men det gör inget att jag tjuvstartat för det blir ju genast så mycket mysigare här hemma =) Ska fortsätta pyssla med lite granris, ljus, band m.m.nu ikväll, åker ju och jobbar kl 23.00.






Ha en fortsatt trevlig dag =)






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Lördag...


Har ni också det alldeles stjärnklart ikväll? Gick ut med vovven alldeles nyss och blev ståendes en lång stund och bara kollade på den stjärnklara himlen, *vackert*





Idag har jag och Roxy varit i skogen och knyckt grankvistar och en liten grantopp =) Barnen har varit med kusinerna på skogsutflykt och gjort kolbulle =) Grankvistarna ska jag göra en hjärt-krans av men har inte riktigt kommit på än vad som ska ske med den lilla stackars grantoppen...hmm. Men jag tycker om enkla grejer så vi får se ;)

Kladdkakebak blev det när jag kom hem, ett plus får den för att den är SÅ GOD, men också ett minus för att den tar slut så fort ;P

Hade även tänkt börja på att göra lite skyltar idag som jag har fått på beställning men det hanns inte med =/
Nu när det börjar närma sig jul är det många som vill ha en "God Jul"-skylt, kul! =) Men det är ju en dag imorgon med =)

Ikväll badas det tunna nere på bystugan...funderar på om jag ska ta med vovven på en promenad och gå och kolla till gänget =)

Ha en fortsatt trevlig kväll ni som fortfarande är vaken, kramar.





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer




Så fina =)

Nya kuddar till jul? De är äckligt fina iallafall =)

Om två helger är det 1 advent, längtar =) Fick verkligen hålla mig för någon dag sedan då jag verkligen blev sugen på att göra knäck, haha. Ja, jag vet att det är för tidigt....men ändå!!





Nu har barnen och jag ätit fruktsallad här hemma, gott! =) Mattias är i söderhamn och kollar på bandy. Nu blir det idol med barnen i soffan och kanske vi tjuvstartar på lördagsgodiset ;P





· Kommentera inlägget här ·
Inredning 2 kommentarer




Seg...

Åh är så seg idag =/ Vill bara bli frisk snart så man orkar med lite grejer. Både hostan och yrseln sitter kvar =(
Idag tog elisa och jag en skön sovmorgon, till kl 09.30, hoppsan Kerstin!! Haha

Elisa är just nu och leker med kusin Elsa, ska gå och hämta henne så fort Emelie har kommit med skolbussen =)
bakade lite muffins nu på förmiddagen med, idetorka när det gäller bakning =/
Nä nu får jag rycka upp mig, sluta vara "anti allt".






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Trötter!

Ja inte jag då men lilla Elisa...kl är 10.00 men hon sover fortfarande. Var upp för en timme sedan och gjorde ett försök med att väcka henne men....-baaaara lite till mamma?! Lik sin far måntro?=P

Idag har vi inget särskilt inplanerat, försöker fortfarande krya på oss här hemma,vilket tar tid tydligen =/.
Blir väl det gamla vanliga, plocka, städa, tvätta, laga mat m.m.
Går nog upp på affären en sväng och fikar lite kanske, ska försöka träna Roxy på att vara hemma själv korta stunder, får se om man har bohaget kvar då när man kommer hem eller om det är söndertuggat =/

Vet ni förresten när det är "normalt" för hanhundar att börja jucka på saker/ting/människor??
Igår skrek Elisa inne i vardagsrummet och på henne sitter Roxy!! Jahapp.....
Tips om hur man motar detta motages gärna ;)

Nä nu ska hon upp lillfisan =)
Ha en bra dag!!






· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Ja ursäkta mig!!

Ja här hemma har man legat i någon sorts mini-svininfluensa =( har varit totalt utslagen i flera dagar, i torsdags när det var som värst hade jag 40.5 graders feber trots ivrigt knaprande av alvedon. Hua...inte att leka med =/ Är fortfarande skakig, darrig och lite yrsel. Men det värsta är att när jag blir rejält förkyld så sätter det sig ju på andningen pga min astma, hade som tur var kvar både det ena och det andra pillret sen jag åkte in på sjukan sist jag fick mitt rejäla astmaanfall, så de har jag också knaprat i mig dessa dagar, hehe. *Allt för att slippa åka in*...

Ja som de flesta redan vet så åkte jag ju till Sundsvall i söndags och köpte en "liten" hundvalp åt Emelie & Elisa =) En tidig julklapp kan man säga =)
En 14-veckor gammal labrador-hanne vid namnet Roxy! =) Ser mer ut som en älgkalv med sin smala kropp och enormt långa ben, hehe. Men ack så söt!





Ha en fortsatt trevlig söndag alla!! =)





· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer