jahapp!

Ja då sitter man här då...kl 22.14 på nyarsaftonskvällen, ensam och med en förkylning som sakta smyger sig på, är snorig och har ingen smak. Mattias, Anna & Mattias har jag skickat ut för en runda på byn och för att ta en öl på vildmarkscenter, hihi, så det är helt självvalt att jag sitter här själv. Ska upp och jobba kl 7 imorgon....Det var ju tur att jag hann äta middagen innan smaken försvann =)
Vi bjöd Anna & Mattias på  ugnsbakad lax med ett täcke av pinjenötter och dill, romsås med hackade räkor, ugnstekt klyftpotatis med franska örter, grönsallad med feta,ärtskidor, advokado, rädisor m.m. Och till efterrätt chokladmousse med riven choklad =) hade velat haft färska jordgubbar till men de kostade typ 40 kr för nio (!) jordgubbar!!
Uschh, känner att jag borde ta en alvedon och gå å lägga mig men jag får nog vänta tills fyllisarna kommer hem så vi kan skåla och skjuta upp resten av raketerna, några avfyrade vi medans barnen fortfarande var vaken, det enda Elisa sa var; OJ OJ OJ OJ OJ STOOOOR OJ OJ OJ OJ!!! Haha.


Ett Stort Gott Nytt År Önskar Jag Er Alla

***********Kramar**********


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer




God Jul

Önskar alla mina nära och kära en riktig God Jul!




· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Det sista

Knäckkoket blev det härom dagen, ½ liter av allt. Pust! Sen vill jag varna alla för att köpa knäckformar på Willys, grrr, de är bara typ hälften så stora som de vanliga! Så ni kan ju tänka er att man står där med en sån stor sats knäck och ska för det första försöka pricka dem + att det blev ju dubbelt så många att fylla...fast det kan ju i och för sig vara bra ; ).



Sen har jag sytt en julvimpel som jag inte har en aning var jag ska hänga den...man brukar ju ha sånt över en öppen spis eller nått men det har vi ju inte...kanske hamnar i julgranen istället =)



Alla klappar är handlade, julskinkan grilljerad, julgodiset blir nog gjort ikväll...känner att lugnet sakta börjar smyga sig på igen, SKÖNT!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer




Utmanad av hanna =)

Tre hårda klappar:

Ny kamera
Nytt kök ; )
Hallspegel


Tre mjuka klappar:

Ny soffa
Ny vinterjacka
nya gardiner


Tre viktiga klappar:

Lugn och fridfull familj på julafton ( eller hur!?) ; )
Att alla mina nära och kära får vara friska
Love Love Love



Utmanar Marie, Mattias, och Annika B


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




tävling igen =)

Skulle gärna vilja ha dessa vackra ting hemma hos mig =)





tävling hos  det stora grå huset


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer




Tid...

Som inte räcker till...så är det väl varje jul. Att man inte lär sig att börja i tid...fast man har ju inte nån lust att baka lussebullar och pynta i oktober! Det är nog bara till att acceptera att stress tillhör julen :S. Ja tredje advent har ju varit och fjärde på ingående, Emelie har ju fyllt år också, 6 år! Även där går tiden fort!! Födelsedagen firades i fyra (!) dagar...som ett turkiskt bröllop eller nåt liknande, hihi. Utav oss fick hon ett Nintendo Wii som har gått hett här hemma ända sedan hon fick det, har varit tvungen att införa speltid så att de inte blir sittandes hela dagarna framför tv:n. Sen fick hon MÅNGA presenter av både kompisar och släkt, bla en jättefin "kontorsstol" eller vad man kallar det som hon kan ha på sitt "nya" rum som hon säger efter att vi tapetserade om där. Målade även förnstret vitt, målade bokhyllan vit och möblerade om. Bilder kommer senare =)

Idag är det tänkt att Anna & Mattias ska komma och hälsa på, kul =) Vi får se vad som händer i helgen, vi har ju köpt nya tapeter till vardagsrummet....hmm, få se om orken hittar tillbaka.



Emelies kalas. pust, stön, stånk, och svettigt i det trånga köket ; )



Emelie 4 dagar gammal =)



Jag skriver nåt mer under helgen, kanske mellan tapetvåderna ; )


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer




Tävling

Är med och tävlar om detta, hur fint som helst =)



 Lovar att en längre uppdatering kommer snart...full rulle just nu med tapetsering och planering av kalas.



· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer




Helgen...

Ja säg vad jag inte har gjort i helgen...har bara varit stress tycker jag. Lördagen började med städ ( vem städar på en lördag?? Jo jag!), Mattias byggde ett litet tak till våran nya luftvärmepump, hälsade på Pi runt två. Sen klockan fem var det dags att stöpa ljus uppe på gamla skolan =) jättemysigt med glögg, pepparkakor o lussekatter, skvaller ; ). Blev också bjuden på en jättegod köttgryta med murklor i "pausen", mumma =) Jo det blev faktiskt några ljus också ; )

På söndagen var det bara att pallra sig ut och börja skotta snö, för ojojoj va mycket det hade kommit, bar in ved så det ska räcka hela veckan. Eller det var ju första advent så vi tände ljus och åt en mysig tomtegrötsfrukost först =). kl 11 var vi och grattade lilla Elsa som fyllde två år, hipp hipp hurra!! Efter det var vi bjuden på julbord uppe på restaurangen med Mattias jobb, mer gotti gott =) åkte hem och spelade lite spel med barnen efter det.
Sen blir man ju lite rastlös på kvällen så vi började att baka pepparkakor då (en liten deg =). Inte nog med det så gjorde jag en dubbelsats med saffransdeg...Hade verkligen sett fram emot att ha ett helt bord med nygräddade saffransbullar med mandelmassa och pärlsocker. Men så blev det ju inte då min jävla förbannade fanskap till ugn höll på att kurka ur!!! fick slänga 5 av 8 plåtar!!! Bullarna blev kolsvart under, bara deg i mitten och lite fisbrun ovanpå. GGRRRR!

 Just nu står det en hel ica-kasse med bullar som ska slängas i hallen, men jag kan lova att det tar emot att bära ut dem till soptunnan...de kanske kan få stå där i några dagar...


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer