Recept på tryffel
Här Marie kommer receptet =)
Mariannetryffel:
200 g mörk choklad av bra kvalitet (jag tog hälften marabou då jag inte gillar mörk så mycket)
1 dl vispgrädde
drygt 1 dl mariannekarameller
Rullning: florsocker....eller kanske kakao blir bra också? =)
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Krossa karamellerna till små bitar, max 2-3 mm men inte pulver. Görs lättast genom att krossa dem i en plastpåse med en kavel eller liknande. Rör ner dem när chokladen börjat svalna.
Häll smeten på ett fat/skål klätt med plastfolie. Låt stå i kylen ett par timmar så det stelnar på sig (helst till dagen efter).
Skär därefter bitar av tryffeln och rulla dem till små bollar med händerna. Rulla i florsocker och förvara dem i kylskåp i en burk med lock.
lovar att de blir urgoda! =)
Låter supergott så det här ska testas =)
Absolut värd att testa :)
Tack Linda!! :-)