Recept på tryffel

Här Marie kommer receptet =)

Mariannetryffel:

200 g mörk choklad av bra kvalitet (jag tog hälften marabou då jag inte gillar mörk så mycket)
1 dl vispgrädde
drygt 1 dl mariannekarameller

Rullning: florsocker....eller kanske kakao blir bra också? =)

Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Krossa karamellerna till små bitar, max 2-3 mm men inte pulver. Görs lättast genom att krossa dem i en plastpåse med en kavel eller liknande. Rör ner dem när chokladen börjat svalna.
Häll smeten på ett fat/skål  klätt med plastfolie. Låt stå i kylen ett par timmar så det stelnar på sig (helst till dagen efter).
Skär därefter bitar av tryffeln och rulla dem till små bollar med händerna. Rulla i florsocker och förvara dem i kylskåp  i en burk med lock.

lovar att de blir urgoda! =)


 

 


Kommentarer
Postat av: Jennie

Låter supergott så det här ska testas =)

2011-12-16 @ 14:32:34
URL: http://selfdiciplin.blogg.se/
Postat av: Linda

Absolut värd att testa :)

2011-12-17 @ 09:54:59
Postat av: Marie

Tack Linda!! :-)

2011-12-17 @ 14:44:56
URL: http://myzoone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback